Οινοποιείο Ικαρίας

Οινοποιείο
Πηγή Ευδήλου Ικαριάς
Τηλ.: 22750 31151
Τηλ. / Φαξ: 22750 31945
Κιν.: 6944 920934
E-mail: wine@ikarianwine.gr
Website: http://www.ikarianwine.gr/seminar.htm

Ακολουθεί κείμενο από την επίσημη σελίδα:
Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το κρασί αλλά το καθημερινό τρέξιμο, οι απαιτήσεις της εργασίας, ο λίγος ελεύθερος χρόνος δεν σας το επιτρέπει ; Αισθάνεστε αμηχανία μπροστά σε ένα ράφι με κρασιά ; Στο εστιατόριο είναι δύσκολο να διαλέξετε το κατάλληλο με το γεύμα σας κρασί και παραδίνεστε στα χέρια των σερβιτόρων;
Τώρα έχετε την απάντηση......:
Επιλέγοντας την Ικαρία σαν τόπο για τις καλοκαιρινές σας διακοπές από Μάιο έως Οκτώβριο είτε μένετε σε κατάλυμα δική σας επιλογής είτε σε δικό μας, δηλώστε συμμετοχή...Από την 2η εβδομάδα του Μαίου και κάθε Σαββάτο ξεκινάει ένας καινούργιος κύκλος.
Σε 6 τετράωρα θα κάνουμε ένα ταξίδι στο όμορφο κόσμο της γεύσης.
Ξεκινάμε με τον κρασί στην Ελλάδα (3 ημέρες), 1 ημέρα για το κρασί στην Γαλλία, 1 ημέρα για το κρασί στην Ιταλία, Ισπανία και 1 ημέρα για το κρασί στον υπόλοιπο κόσμο. Κάθε ημέρα θα δοκιμάζουμε 8-10 διαφορετικά και αντιπροσωπευτικά στο είδος τους κρασιά.
Οι συναντήσεις γίνονται απογευματινές ώρες από 6μμ έως 10μμ.Κάθε τετράωρο είναι οργανωμένο σε δύο κύκλους. Από 6μμ έως 8μμ μαθαίνουμε μέσα από αμπελοοινικούς χάρτες ,προβολές και φωτογραφικό υλικό. Από 8μμ έως 10μμ δοκιμάζουμε κρασιά .
Ξεκινάμε με την τεχνική την οργανοληπτικής δοκιμασίας (χρώμα, άρωμα, γεύση, επίγευση) στα ειδικά ποτήρια γευσιγνωσίας. Θα κάνουμε τα βασικά τεστ ευαισθησίας γεύσης (γλυκό , πικρό , αλμυρό , ξυνό). Θα μάθουμε το βασικό λεξιλόγιο περιγραφής κρασιών. Καθώς δοκιμάζουμε θα εντοπίσουμε τα βασικά αρώματα και γεύσεις των κρασιών (σώμα, μπουκέτο κλπ). Θα μάθουμε τις βασικές κατηγορίες κρασιών ,λευκό-ερυθρό, παλαιωμένα και όχι , φρέσκο(nouveau), αφρώδες, γλυκά κρασιά , τοπικοί οίνοι, οίνοι ονομασίας προέλευσης.
Στο τέλος θα πάρετε και πιστοποιητικό παρακολούθησης.: Καλή επιτυχία.
Ελάχιστος αριθμός ατόμων 8ανά κύκλο σεμιναρίων, μέγιστος 14 ,συνολική διάρκεια 24 ώρες, κόστος ανά άτομο 250 ευρώ).
Κόστος καταλύματος -στούντιο με θέα το Αιγαίο-, Ιούλιος 70 ευρώ, Αύγουστος 90 ευρώ, υπόλοιπη σεζόν 55 ευρώ με πρωινό(βιολογικά προιόντα) και για 2 άτομα. Κάθε επιπλέον άτομο +10 ευρώ.